Cheesecake menggunakan Rice Cooker | Cheesecake cooked with Rice Cooker


Today i want to share how to make fluffy and moist Cheesecake This recipe is cooked with rice cokker and suitable for those who do not have an oven Add sugar, plain yogurt, cream cheese egg yolk and also butter. Mix well Then put the sifted wheat flour Stir with a whisk and mix well then set aside Beat the egg white and sugar with high speed until thick and stiff You can try to swivel the dough bowl for 10 seconds if the dough does not fall means the dough is ready for use or beat until it forms a horn Mix the egg whites into the first batch put 1/3 part each Repeat until all egg whites are finished Pour the dough into the rice cooker and cook as usual for an hour or until cooked depending on your rice cooker. Flip the cake immediately after the cake is cooked so that the cake does not sink at the bottom Decorate your cake according to their creativity The cake is ready and ready to be eaten If you like this video press the like button, comment and share Don’t forget to subscribe To get the latest video notifications press this bell button

65 thoughts on “Cheesecake menggunakan Rice Cooker | Cheesecake cooked with Rice Cooker

  1. puteh nye tgn akk..huhu tu tgn akk ya yg tgh buat tuh?nmpk sdp betul2 buat orang lapo kak👍👍👍😊😊😊😊

  2. Wahhh…sedap nyer cheese cake tu nampak gebu walaupon bakar x guna oven…save electric…brilliant idea…good job sis…;-D

  3. Jujur cakap.. Sebelum tido mesti nak buka youtube tengok resepi baru by buat orang lapo.. Banyak dah resepi akak yg saya dah try.. Mmg best! 😉

  4. Slm kak . nk tnya ni , nnti nk masak kek tu dlm periuk nasi tu kann. kan dkt periuk tu ade suis mcm " rice cooking or keep warm " .. nk tekan tu sekali ke? hope sis fahamm hehe 😅🙏

  5. Saya nak request resepi boleh tak? Hehe sy selalu ikut resepi akak setakat ni alhamdulillah menjadi. 😄 Kek oren sunquick pulak lepas ni pleaseeee

  6. kalau pakai rice cooker kena tekan selalu atau camne hehe sy x selalu kedapur tpi npk sdp dan gebu cheess kek

  7. ,sis… periuk ricr cooker tu disapu dengan minyak ke takpayah… hehe sebab saya tak nampak akak sapu minyak tu la tanya ni

  8. Akk ta jadi la.. hangit pulak.. ta tau kenapa rice cooker tu… 😂😂😂😂😂
    Hari tu buat muffin choclate jadi…Mil puji sedap..
    Kali ni hangit cheecake tu hangit pulak.. rase dh ok dh..

  9. Adik BOL, kalo kite nk bakar dlm oven kena alas ngn dulang berisi air ke? (Water bath)
    Makcik baru jumpe link ni n baru subscribe..😍😍

  10. Nak tau x..oven saya baru je rosak😭..bila tgok ade resepi akak guna rice cooker tetibe rase happy😄..tq for sharing😘

  11. Aikk..mcm mna tu nk keluarkan cheesecake dari rice cooker? Jem otak ni..kee bila dh masak,telangkupkan atas pinggan? Cheesecake tu sgt lembut. Takut pecah nt😅

  12. slm..kalu guna oven bole x?
    cbb rice cooker kecik ja kat umh
    dan satu agg mmg x pyh masuk baking powder ker dlm adunan kek?

  13. Knp bahan2 tidak di nyatakan brp jumlah yg d perlukan..seharusnya jumlah dan kuantiti bahan2 yg d gunakan d nyatakan baru chanel anda ramai pengikut..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Udig Dance . All rights reserved.